De wetenschappelijke lat van interventies tegen discriminatie

Inclusief communiceren. Als een spons nam ik er de laatste 7 jaar alles over in me op. Ik las wetenschappelijke onderzoeken, opiniestukken, bekeek met mijn eigen zachte blik communicatie uitingen, discussieerde met vakgenoten en ontwikkelde er mijn trainingen over. En die ‘deden het best goed.’ Nu ben ik soms best een 🐛Rupsje-nooit-genoeg🐛 en ik bleef dan ook een honger houden naar meer diepgang, meer wetenschappelijke onderbouwing, meer ervaringen en meer… ja ALLES.

Toen kwam de uitnodiging van Gemeente Amsterdam, Movisie en Kennisplatform Inclusief Samenleven om mijn trainingen onder de loep te nemen. Dit was een kans om verder te professionaliseren, te verdiepen. En zo gebeurde het dat ik de afgelopen weken samen met Hanneke Felten heb gekeken naar de werkzame mechanismen die in gang worden gezet bij de deelnemers van mijn trainingen inclusieve communicatie en inclusieve vacatureteksten. What a ride!

Ik leerde van haar welke interventies wel werken en belangrijker nog: welke niet. De inhoud van mijn training werd langs de wetenschappelijke lat van interventies tegen discriminatie gelegd. En dat heeft me geholpen zaken aan te scherpen, anders te doen en nog beter te maken. Daar wordt dit 🐛Rupsje-nooit-genoeg🐛 blij van. Ook leuk: mijn trainingen staan nu in de database Effectieve Aanpak Discriminatie van KIS. 

Zo maken we de wereld een klein beetje mooier.

Benieuwd? Kijk dan vooral in de database van Kennisplatform Inclusief Samenleven. En denk je van: doe mij maar meteen zo'n training? Neem dan vooral contact met me op.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.