Placeholder Image

Over Jantien van Driel

Daar ben je dan! Ik weet zeker dat je op zoek bent naar iets met tekst. Je bent aan het juiste adres dus. Zakelijk, creatief, spiritueel schrijven... het kan hier allemaal. 

Ik ben schrijver, spreker en lifecoach. En als er een waarheid voor mij is dan is dat wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Dat is waar bijna alles in mijn leven en werk om draait.

 • Droom je ervan om een boek te schrijven? Zet je pen op het papier en doe het.
 • Wil je heel graag piano leren spelen? Bel een muziekdocent en neem les.
 • Wil je een reis maken naar Florida? Start met sparen en plan die trip.

Dat klinkt misschien makkelijker dan het is. Maar weet je, er is niemand die het voor je gaat doen. Je zult zelf die stappen moeten zetten. De stappen die ik ook al zo vaak heb gezet. Met mijn ervaring inspireer ik je graag. Ik blog erover, ik geef lezingen en ik begeleid het online programma Copyschool, waarin je leert hoe je zakelijke teksten schrijft die bij jou én je ideale klant passen.

Mijn passie is tekst

Het schrijven van teksten heeft me alles gebracht dat ik nu heb. Ik schreef al jaren voor mijn bedrijf en voor andere ondernemers. En nu heb ik dan ook een roman geschreven: Bickle. Een boek dat leest als een roadmovie. Snappy, grappig en met een mooie boodschap.

Naast schrijven, lees ik ook graag. In het dagelijks leven lees ik alles wat los en vast zit: verpakkingen, handleidingen, gedichtenbundels, blogs, bewegwijzeringen, tweets, overlijdensadvertenties, toneelscripts, websites, woordenboeken. Ik krijg geen genoeg van tekst.

Ik hou van tekst.

En er is meer

Ik hou van Rotterdam. Van mijn kinderen. Van mijn man. Van mijn hond. Van mijn geweldige auto met open dak. Van reizen. Van dromen. Van urenlang ouwehoeren met mijn vriendinnen. Van roomsoezen. Van mosselen. Van de zee. Van bomen. Van wonderen. Van het leven. Ja. Ik hou van het leven. En al het moois dat daarbij hoort.

Ik word ook wel een blij ei genoemd. Of positivo. En daar ben ik trots op.

Onbelangrijk, maar te leuk om niet te vertellen

 • Als ik een Milky Way eet, dan eet ik eerst de buitenkant en dan de binnenkant.
 • Vrienden – en mijn vader – noemen me Tinus.
 • Als kind danste ik het liefst op Stevie Wonder en Michael Jackson.
 • Ik ben een Leeuw – WRRRRAAAAAAW.
 • Ik groeide op aan zee. En weet je wat: ik hou van de zee én ik ben er bang voor. Weird toch?
 • Onlangs was ik in Londen en mocht me 2 dagen onderdompelen in de wijze lessen van Gabriëlle Bernstein. Sindsdien vertrouw ik nog meer op mijn intuïtie. #spiritjunkie
 • Ik heb een boek geschreven: Bickle.
 • Soms praat ik tegen mijn plant, een orchidee.

Heb je een vraag? Stel ‘m vooral!

Liefs en #lekkerschrijven,

Placeholder Image

Copyschool

Zelf schrijven voor je ideale klant is het allerlastigste wat er is. Hoe fijn zou het zijn als je met meer gemak schrijft? Want zeg nu zelf, je schrijft heel veel teksten. De hele dag. Daarom heb ik Copyschool voor je ontwikkeld. Een praktische online schrijftraining waar je leert schrijven voor jouw ideale klant.

Placeholder Image

Inclusief schrijven

Niet eerder werd de kracht van taal me zo duidelijk als toen ik me verdiepte in inclusief schrijven. Een manier van schrijven die ervoor zorgt dat je niemand buitensluit. Het kan! En het is niet eens zo super ingewikkeld. Ik leer het jou en je team graag. 

Placeholder Image

Spreker

Heb je een mooi event? Wil je je medewerkers motiveren? Of organiseer je een avond voor je fans? Dan ben ik de ideale spreker. Ik heb in mijn leven al veel droomdoelen bereikt. Ik klim graag op je podium, vertel alles over mijn levenslessen en deel mijn belangrijkste tips. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Placeholder Image

Schrijfchallenge

Een paar keer per jaar organiseer ik een schrijfchallenge. Elke keer met een andere insteek. Flowschrijven, Droomschrijven, Achterflap schrijven... ik verzin steeds iets nieuws. Al duizenden mensen deden mee. Houd de site in de gaten voor de nieuwste editie.

Placeholder Image
Placeholder Image